May 18, 2023
Τα τρόφιμα μεταχειρίζομαι με το υπεριώδες φως έχουν επίσης τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου;
Η ασφάλεια των τροφίμων είναι πάντα ένα θέμα ειδικής ανησυχίας. Η τεχνολογία αποστείρωσης τροφίμων συσχετίζεται άμεσα με εάν τα τρόφιμα που τρώμε είναι ασφαλή, έτσι έχουν ξυπνήσει επίσης τη μεγάλη ανησυχία. Πολλοί άνθρωποι ξέρουν ότι υπεριώδες φως είναι μια καρκινογόνος ουσία, και η μακροπρόθεσμη έκθεση στο ισχυρό υπεριώδες φως θα αυξήσει κίνδυνος καρκίνου δερμάτων. Τα τρόφιμα μεταχειρίζομαι με το υπεριώδες φως έχουν επίσης τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου;
Μπορούν τα τρόφιμα αποστειρώνω από τις υπεριώδεις ακτίνες να προκαλέσουν τον καρκίνο;
Η αρχή υπεριώδης απολύμανση είναι να καταστραφεί η μοριακή δομή του δεσοξυριβονουκλεϊνικού όξινου (δεσοξυριβονουκλεϊνικό οξύ) ή ribonucleic οξέος (ribonucleic οξύ) στα μικροβιακά κύτταρα οργανισμών με τη χρησιμοποίηση του υπεριώδους φωτός του κατάλληλου μήκους κύματος, που οδηγεί στο θάνατο της ανάπτυξης των κυττάρων ή/και των αναπαραγμένων κυττάρων, ώστε να επιτευχθεί επίδραση της αποστείρωσης και της απολύμανσης.
Όταν οι υπεριώδεις ακτίνες ακτινοβολούν τα τρόφιμα, δεν θα προκαλέσουν τον πυρετό, ούτε θα καταστρέψουν τα θρεπτικά συστατικά των τροφίμων (το DNA δεν είναι το θρεπτικό συστατικό των τροφίμων, και τα μόρια εκείνων των ουσιών χρειάζομαι από το ανθρώπινο σώμα δεν θα καταστραφούν). Έχει το πλεονέκτημα τη φυσική γεύση των τροφίμων και τη «ιδιαίτερη μυρωδιά» των χημικών μυκητοκτόνων ή των συντηρητικών.
Κατά χειρισμό των τροφίμων, υπεριώδεις την ακτίνες θα καταστρέψουν τα βακτηριακά κύτταρα, που δεν αφήνουν καμία καρκινογόνο ουσία στα τρόφιμα, και δεν θα προκαλέσουν τις αλλαγές στη θρεπτική σύνθεση των ουσιών τροφίμων και προϊόντων επιβλαβής στις ανθρώπινες υγείες. Από την άποψη της μικροβιοκτόνου αποτελεσματικότητας, η υπεριώδης ακτινοβολία είναι η ίδια με τη θέρμανση ή τη χημική επεξεργασία. Εντούτοις, η δυνατότητα διείσδυσης υπεριωδών ακτίνων είναι σχετικά φτωχή, και μπορεί συνήθως να διαπεράσει 2-3 εκατ. παχύ: τα τρόφιμα είναι ομοιόμορφα και διαφανή, και εάν η διείσδυση υπεριωδών ακτίνων είναι καλή, η επίδραση αποστείρωσης είναι καλή Εάν τα τρόφιμα είναι turbid, η υπεριώδης ακτίνα θα διασκορπιστεί, η η ενέργεια θα μειωθεί όταν διείσδυση, και η μικροβιοκτόνος επίδραση θα είναι φτωχή. Είναι ένα πολύ προκλητικό πράγμα για τα στερεά τρόφιμα για να λάβει ομοιόμορφα υπεριώδης ακτινοβολία στα λεπτά στρώματα, η οποία περιορίζει πολύ τη σειρά εφαρμογής της. Επομένως, από την άποψη της απολύμανσης τροφίμων και της αποστείρωσης, στοχεύει κυρίως στην υγρή επεξεργασία, όπως ο χυμός, το εμφιαλωμένο νερό, κ.λπ.
Συμπέρασμα: Δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος καρκίνου στα τρόφιμα μεταχειρίζομαι με το υπεριώδες φως.